sunnuntai 27. toukokuuta 2012

...,kun uitettu koira!

Jippii! Kesä se vain tulee :) sitä täällä ootellaankin innolla! Taavi onkin oikea auringonpalvoja,sekä sisällä että ulkona! Aina hakeutuu aurinkoon löhöämään! Siitä onkin pitkä aika kun olen viimeksi meidän kuulumisia päivitelly. Ollaan ehditty tässä välissä käymään lomailemassa Vaattojärveläki pari kertaa. Sainpas uuden kameran,joten kuvia tulee olemaan enemmän kun jaksatte kattoa :D Vaattojärvessä vain oltiin "luonnon helmassa" ja syötiin roskia (siis Taavista ne on niin herkkua)! Alotettiin seuraamisharjoitukset ja Taavihan osaa tosi hyvin! Miettien,että ollaan otettu seuraamista ehkä jonkun viisi kertaa nyt. Ei se olekkaan niin tyhmä miltä välissä tuntuu ;)

Roskia,nami nami!!


Viimisillä hangilla viilentymässä riehumisen jälkeen!


20.05 Sunnuntaina lähdinkin Jennan ja Minnan mukaan koiranäyttelyihin Kempeleeseen.Taavi ei päässytkään nyt meidän naisten mukaan! Naavalla ja Rillalla meni hyvin! :) Naavan käyttäytyminen oli kyllä parempaa Kemin mätsäreissä,mutta ei kamalan paha nytkään! Nosti itellekkin kyllä semmosen näyttely kuumeen,että huh huh! Edelleen toista pallia odotellaan! Minnakin kävi tunnustelemassa Taavin pallit ja kyllä se toinen siellä jossain nivusessa on,mutta tulis nyt vain paikalleen sieltä! :D Tullessa kävimmekin Taavin kasvattajan Sailan luona ja näin Taavin siskoa samalla,voi kun se olikin niin aikuisen näkönen verrattuna Taaviin ja niin lutunen :)) Eikö sitä niin sanota,että pojat on vähän hitaampia kehittymään kun tytöt! ;D

Viikolla saatiin sitten vieraita! Kaisa tuli Emmin ja Iinan kanssa käymään meillä kylässä! Taavi oli niin innoissaan vieraista ja vielläpä naisia! Taavi on kyllä niin keppihullu ja niin näytti olevan Emmikin! Siinäpä päivä meni koirille paiskoessa keppiä! Harkattiinki ja Taavi räksytti samalla kaikki naapurin lapset! :D



Keppihulluus! Takasin tuomisessa vain on vähän ongelmia :D

Rakkautta

"ÄITI! Onko tämä tarpeeksi iso heitettäväksi?"

yllätys,että kepin perään..

Viikolla käytiin myös Torniossa koirapuistossa Jennan ja Kaisan kanssa (koirat tietysti mukana!). Saatiin olla siellä ihan keskenämme mikä oli hyvä,nimittäin ei yksikään oikea koira voi kestää tämmöstä apinalaumaa tai niiden koirien omistajat varsinkaan! Olipa koirilla mukavaa ja Taavi raasu ei pysyny nuitten tyttöjen perässä. Naava ja Taavi olivatki hurjia ja kävivät uimassa! :o eipähän ainakaan pelkää vettä! Emmi oli niin neiti,että katteli vain rannalta. Oli Emmikin kuulema käynyt viimeksi uimassa. Enpä osaa sieltä sen enempää kertoa,mutta eikö ole niin että kuvat kertoo enemmän kun tuhat sanaa :)



Uskaltaako vaiko eikö?

Uskaltaa!! Naava-täti tekee uimavalvojan töitä.

rotta!

Naavakin pulahti


Hei tytöt,oottakaa!



Käytiin viikolla hallillakin vähän treenailemassa ja tosi hyvin meni! :) Ei olla käyty pitkiin aikoihin niin kerrattiin paria hyppyä ja putkea,mutta kyllä ne muistissa oli! Nyt onkin Torniossa avattu ulkokausi viikonlopun aikana! Huomenna olisi tarkoitus mennä taas treenailemaan! 

Tässäpä meijän kuulumisia! Kuvia nyt tuli aika paljon,mutta yrittäkää kestää!












tiistai 8. toukokuuta 2012

Tämmöstä meillä!


Meille on kyllä tapahtunut viimeisen reilun viikon aikana! Ensin lähdettiin Vaattojärvelle vappua edeltävänä perjantaina. Olin varannut Taaville ajan Pellon eläinlääkäriin Pekalle hampaiden poistoon. Kaikki lemmikkini olen Pekalla käyttänyt,koska Pekka on tosi pätevä! Mentiin sinne ja raukka herranen nukutettiin,sääliksi kävi! Taavilla oli painoa 5, 7 kg. Pekka kertoi pystykorvien olevan huonoja nukahtamaan nukutuksesta huolimatta ja laittoi Taaville 6 kg edestä nukutusainetta. Sitten Taavi olikin unessa ja nostin Taavin pöydälle hampaiden poistoa varten. Pekka jotain rymisteli ja kappasvain,eipä ollukkaan Taavi unessa ja hyppäsi seisomaan ja meinasi tippua korkealta pöydältä! Onneksi olin sen verran lähellä,että ehdin saada hännästä kiinni! :D Lopulta Pekka laittoi 10 kg edestä nukutusainetta ja alkoi poistamaan hampaita. Taavilta poistettiin kummatkin alakulmurit ja alhaalta viellä yksi etuhammas. Pekka sanoikin,että ei ne olis lähteny viellä pitkäänaikaan pois ja ite en olis niitä edes nitkuttamalla saanut. Purukalusto näytti kuulema muuten hyvältä, ei puuttunut edes hampaita (mikä on pienille roduille yleistä). Sitten ajettiin Vaattojärvelle ja olihan Taavi koko illan ihan pökkyrässä! Aluksi ei pystyssä pysynyt,ko olis pissalla pitäny käyä!

                            "Äiti! Miksi veit minut sinne kamalaan paikkaan ja nyt olen ihan sekasin!"

Vaattojärvessä oltiinkin perjantaista tiistaihin! Eipä siellä touhuiltu sen kummempia,kun oltiin vain ulkona, kylästeltiin, leikittiin Leidin kanssa ja ajeltiin autolla.



6.5 Sunnuntaina olikin Kemin Koiraharrastajien järjestämä Match Show! Sinne lähdettiin Jennan,Kaisan,Naavan,Emmin ja Taavin kanssa :) Mie ja Taavi oltiin tietenkin luokassa pienet pennut. Hui olihan se niin jännää! Ekat mätsärit ja oottaa vuoroaan ko tietää,että ihan kohta pittää astella kehään tuon pikku riiviön kans! Sitten se tulikin,nimittäin meidän vuoro! Ekana meidän kanssa kehässä oli pitkäkarvainen mäyräkoira. No se nyt meni meiltä miten meni :D Taavi oli sekasin ko seinäkello (eikä minussakaan mitään kehumista! :D) Hyvin anto poika kuitenki kattoa hampaat ja tutkia ittensä. Siinä ainoa plussa! :D Sitten Taavi päätti nostaa jalkaansa minun jalalle :D huh huh! Olihan siinä pokassa pitelemistä ja toisaalta vihan nielemistä kurkusta alas! Mäyräkoira sai punaisen (paremman) nauhan ja me sinisen! Tuomari perusteli valintaansa,että toinen oli kokeneempi ja meillä on viellä aikalailla treenattavaa ja ymmärrän kyllä miksi näin :D Sitten saatiin jäädä viellä kehään,kun otettiin siniset heti siihen perään. Toinen kierros meni jo paljon paremmin! :) Taavikaan ei ollu enään niin hermostunu (tai miekään :D) ja alko ymmärtää,että mitä pitää tehä ja miten pitää käyttäytyä. Meidän kanssa kehässä oli tosi näyttävä coton de tulear ja arvasin heti miten tämä päättyy mutta yritys oli hyvä 10! :D Cottonihan meidät voitti,mutta oltiin toisia! (kellekkään ei tartte kertoa,että ei meitä ollu kun kaksi ;)) Sitten oli Emmin ja Naavan vuoro. Molemmat meni tosi tosi tosi nätisti!! Naavasta olen niin ylpeä :) Jenna ja Naava saivatkin punasen nauhan ja sijoittuivat sen jälkeen 4/6 :) Hienoa!

Vähän kuvia mätsäreistä!


                                         " ÄITIII!! Ei sitä kuristavaa hihnaa!"  :D






                                                                       Jenna ja Naava

                                                                        Kaisa ja Emmi

Ennenkun lähdettiin Taavi ja Emmi mitattiin viellä säkämitalla. Taavin korkeudeksi paljastui noin 34 cm. Ihanne korkeus minun pojalla! :)

Kun oltiin tulossa mätsäreistä Jenna istui Taavin kanssa takapenkillä, rapsutteli ja hiplaili sitä ja hupsista Taavilla oli korvassa punkki! Enpä ollu ikinä semmostakaan öttiäistä nähny! Onneksi oli tuo Jenna apuna niin napattiin se heti pois!

Nyt on hallilla käynti ja treenaaminen jäänyt vähemmälle sen kennelyskän takia,mutta ajattelin tällä viikolla lähteä taas käymään :)

Että semmosia kaikkia juttuja tällä kertaa!

P.s Saatiin me mätsäreistä ruusukekki! Taavi ylpeästi sitä esittelee :D


maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kennelyskää



Niin saapui tähänkin taloon 12-13 välisenä yönä kennelyskä!

Onneksi yskä on lievä. Taavia yskittää vain riehaantuessaan kauheasti, yöt ollaan saatu nukkua rauhassa koko porukka :)

Vähän kyllä harmittaa,kun yskimisestä viellä kaksi viikkoa on varoaikaa.. Tapakasvatuskurssi päättyykin jo silloin. Ohjaaja kyllä vähän lupaili,että saataisiin se jossakin välissä suorittaa loppuun asti, joka olis enemmän kun mahtavaa :) Mutta tärkeämpää on tietenkin saada nyt koira terveeksi!

Viime viikon lopulla Taavi oikeastaan heitti yskimästä kokonaan,mutta enpä ole uskaltanu sitä viellä koirakavereiden luokse viiä tai lenkkeilyttääkkään ollenkaan.. Parempi ottaa varman päälle,kun sitten alkaa jälkeen päin jossittelemaan!

Kaveri kyllä neuvoi,että yskään voi antaa ihmisten Bisolvon-yskänlääkettä,mutta enpä nähny sitäkään tarpeelliseksi kun Taavin yskä oli niin "kuiva".

Nyt Taavi on jo kyllästynyt tähän lepäämiseen, kokoajan vain riehuu sisällä mutta pakko malttaa viellä vähän aikaa. Ollaan me kotona lähipäivinä harjoiteltu vähän tapakasvatuskurssin juttuja esimerkiksi sivulle menemistä,seuraamista ja paikallaan olemista.

Sitten kun herra tuosta paranee aletaankin treenailemaan! Vapuksi mennään Vaattojärvelle,sieltä lisää sitten kuulumisia ja jos saisin taavista vähän parempia kuviakin siellä! :)

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Meidän herra




Täällä kotona pyörii nyt tämmönen erittäin upuli Gierrat Oskal "Taavi", joka huomenna täyttää jo puoli vuotta! Vastahan se oli viiden viikon ikäinen ja odotin innolla milloin sen pääsee hakemaan kotiin :) Taavi rakastaa kaikkia koira kavereita ja on erittäin iloinen pakkaus! Kotona Taavi on rauhallinen tapaus,leikkii itsekseen ja nukkuu oikeastaan enimmäkseen,mutta Taavi innostuu tosi herkästi kun on toiminnan aika! Taavi on niin helppo motivoida lelulla ja sitä onkin nyt käytetty paljon hyväksi.Taistelutahtoa siis riittää! Oikeastaan ainoana miinuksena Taavissa on sen rakkaus ihmisiä kohtaan ja sekin on vain siksi miinus,kun Taavi ei ymmärrä miksi kaikkia ihmisiä jotka tulevat lenkillä vastaan tai kävelevät meidän pihan ohi ei saa puhutella. Nyt olemme käyneet tapakasvatuskurssilla neljä kertaa ja paljon ollaan opittu! Taavi onkin saanut kehuja siitä,kuinka oppivainen on. Seuraavana oppina olisi sitten seuraaminen ja paikallaan pysyminen, mikä on erittäin tärkeää myös agilityssä,johon itse olen hullaantunut nyt jo täysin! :) Agilityä ollaan käyty harjoittelemassa vasta kolme kertaa,mutta pikkuhiljaa hyvä tulee :) Hallilla sen huomaa onko ottanut uroksen vai nartun! Kaikkialla on kivoja hajuja ja pitäis merkkailemaan päästä. Välillä kyselee kyllä vähän emännän hermoja,kun kaikki hajut kiinnostaa mutta kertaakaan en ole kyllä katunut,että uroksen otin! :) Elikkäs Taavin kanssa olisi suunnitelmissa ainakin agilityä ja ehkäpä joskus tulevaisuudessa tottista, senpä näkee sitten miten me innostutaan ;)
Taavi 6 kk

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tästä se alkaa..


Ensimmäinen koira meille tuli 2007 tammikuussa,laskematta monia isäni metsästyskoiria eli "häkkikoiria". Tämä pallero on toyvillakoira Leidi! Nimi ei vastaa luonnetta kyllä sitten ollenkaan :D Haaveena oli alkaa harrastamaan Leidin kanssa esimerkiksi agilityä,mutta niin pienessä kunnassa kun Kolari se oli ajokortittomalle tytölle oikeastaan mahdottomuus. Mielelläni pidinkin Leidin vain sitten unikaverina! :)
Leidi onkin semmoinen koko perheen koira ja minua alkoi kutkuttamaan ottaa ihan ikioma koira! Mitään rotukoiria en etsinyt vaan enemmänkin hakusessa oli sekarotuinen. Sitten löysin tuon niin vikkelän,iloisen ja hieman arankin Marsan! :) Marsa oli ERITTÄIN vilkas pentu,mutta Leidi leikki äitiä Marsalle niinkun kaikille isäni metsäkoirillekkin. Marsa on enemmänkin kaveri metsälenkeille,kun mikään harrastuskoira. Enkä silloin mitään harrastuskoiraa etsinytkään,eli hyvä valinta! Mitä rotuja Marsassa on? Yleinen kysymys ja olen aina vain vastannut,että varmuutta ei ole mutta suomenpystykorvaa ja ilmeisesti jotain terrieriä. Ei roduilla niin väliä,minun Marsa on oma rotunsa! :))
Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut! Kesällä kuulin,että minun pitäisi muuttaa Kemiin. Kauhean haikealta kun se kuulostikin, ostimme Jaakon kanssa omakotitalon ja samalla syntyi päätös koiran ottamisesta! Marsaa ei voi vanhempieni tyköä ottaa mukaan,koska sen hermot eivät sitä kestäisi. Nyt etsin sellaista harrastuskoiraa. Iso?Pieni?Keskikokoinen?Pörröinen?Karvaton?Paimenkoira?Pystykorva?Noutaja? Nämä kysymykset myllersi pitkin päätä.. Selailin apulassa ilmoituksia koiranpennuista tietämättä oikeastaan mitä edes hain. MITTELSPITZ pentuja Iissä,siinä se oli!! Heti numero ylös ja soittamaan! Sovimme kasvattajan kanssa,että tulisin katsomaan pentuja kun ne ovat noin 5 viikon ikäisiä. Aika mateli.. Sitten otin kaverini Emman mukaan ja lähdettiin ajamaan Iitä kohti.. Sinne,kun päästiin niin en miettinyt enään,että otanko mittelin pennun vai en. Minun sydän oli myyty! Siellä odotti neljä pientä karvaista palleroa. Kaksi narttua ja kaksi urosta. Toisen uroksista halusin ja sitä jäimme kasvattajan kanssa vielä miettimään,että kumpi tulisi meille. Kun pääsin kotiin niin mielessäni oli toinen uros kahdesta ja se oli vaaleampi Oskal. Kasvattaja soitti ja kerroin,että Oskal oli jäänyt enemmän minun mieleeni ja siinä tuumimme,että se kannattaa ottaa mikä jää mieleen,tuntuu eniten omalta. Sitten olikin muutto edessä! Juuri saimme muutettua ja kaikki tavarat laitettua,kun lähdin pikku vauvan hakuun :) Nimi oli tiedossa ollut jo jonkin aikaa,kun Oskalin näin niin se oli selvä Taavi. Taavi on ollut helppo pentu. Ei ole repinyt ja tuhonnut yhtään mitään. Nyt Taavista on kasvanut jo 6 kuukauden ikäinen jässikkä. Vastahan se oli 8 viikkoinen pallero!
Ollaan Taavin kanssa ilmoittauduttu tapakasvatuskurssille ja hommattu avain Tornion kennelkerhon hallille. Jenna on alkanut opettamaan meille vähän agilityn alkeita. Kerron sitten näistä harrastuksista ensi kerralla vähän enemmän. Pääsiäiseksi lähdemmeki lomaolemaan Kolariin vanhempieni tykö! Siellä on Leidi leikkikaverina ja tilaa missä temmeltää.
Semmoset on minun tähän astiset kokemukset koirista! :)
-Taavi&Sofia